Egy adminisztrátor megakadályozta a program futtatását probléma

A Windows 10 2017-es őszi "Creators update" frissítését követően tűnt fel. A hibát - ha mondhatjuk - az okozza, hogy a futtatni kívánt alkalmazás nem rendelkezik a Windows által is hitelesített, és/vagy érvényes aláírással, azaz a rendszer third-party (harmadik féltől származó) szofvernek tekinti. Ez legtöbb esetben a setup.exe futtatásakor jön elő.

Távoli asztali belépés Microsoft fiókkal

Az alábbi parancs kijavíthatja, a távoli rendszerhez való csatlakozást.

  • Kattintson a jobb gombbal a Start gombra, válassza a Futtatás lehetőséget
  • Gépelje be az alábbi parancsot, de használja a Microsoft-fiók e-mail címét a példa helyett: runas /u:MicrosoftAccount\*** Az e-mail cím *** winver

Amikor a rendszer kéri, adja meg a Microsoft-fiók jelszavát. Az Enter megnyomása után elindul a "WinVer" program, amely tájékoztat arról, hogy milyen Windows-verzióval rendelkezik (bezárhatja, ezen a ponton kész).

Most már probléma nélkül csatlakozhat ehhez a rendszerhez (természetesen feltételezve, hogy a rendszer "Windows 10 Pro" verzió).

Ütemezett hálózati mentés

Egy partnernél futottam bele a problémába. Egy telepített alkalmazásról (számlázó program) a beállítások alapján napi mentést készített a program maga. Viszont meg kellett oldani, hogy egy hálózati meghajtóra is átkerüljön a mentés.

Ütemezett feladat nem használja az UAC beállításait, így a felhasználó által bemappelt meghajtó sem látszik!

Ennél fogva a megoldás a következő:

REM felcsatolom UAC-on kivül a meghajtót
net use X: \\<serverIP>\<directory> /USER:username passwd
robocopy c:\<source>\<directory>\ X: /xo
REM Lekapcsolódok a szerverről
net use X: /delete

Az /xo kapcsoló csak a két könyvtár közti fájlok közül az újakat másolja. Azhaz ha egy régi fájlném szerepel mindkét helyen, de a forrás útvonalon újabb a létrehozási/módosítási dátum, felülírja.